esmaspäev, 11. november 2013

Terane nädalalõpp

bulguri ja hirsiga oli meil seekord, mõlemad terad said salatiks. Aga pühapäevase salati komponendid loetleksin siinkohal üles. Ühte tassitäit hirssi hakkasin hommikul leotama ning õhtuks oli ta keeduvalmis. Lisaks veele läksid potti ka puljongikuubik ja kuivatatud jõhvikad. Keedetuna segasin hirsi sekka magusa granaatõuna-oliivõli kastme maitserohelisega ning siit-sealt kokku korjatud punase ja rohelise sibula tükikesed. Samal ajal või natuke varem panin ahju pooliku muskaatkõrvitsa õlitatud ja salveiga riputatud tükid ning  ühe paprika paprikapulbrised tükid. Valmis said nad hirsiga ühel ajal. Värsked rohelised lehed läksid taldrikuile esimesena, nende peale hirsikuhi ja siis röstitud aedviljad ning kõige tavalisem poolpehme kitsejuust, mis mõnusasti sulama hakkas. Hindeks sai see salat maksimumi.

Laupäevase, väidetavalt türgipärase bulguri-oa-tomatisalati retsept tuli nagu ikka Epicurious'elt.

Kommentaare ei ole: