on mul kõrvits ja peet, seda nii suppides, salatites kui magustoitudes. Panen siia kirja Eileeni ühest ajakirjast üles kirjutatud juustukoogi retsepti, et ei peaks oma kokavihikut kaasa tarima.
Sega 1 ½ t piparkookidest saadud puru 1/3 t sulatatud või ja 1 sl jahuga. Suru see 20-23 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele. Vahusta 450 g kreemjuustu. Lisa 2/3 t suhkrut, 3 sl jahu, 1 tl vanilliini ja 2 tl värsket või ½ tl pulbriingverit. Vahusta. Lisa 4 muna ja sega segunemiseni, lisa 2 sl piima ja vahusta jälle. Tõsta 2 t segu kõrvale, ülejäänule lisa 2/3 t kõrvitsapüreed, 1/4 t pruuni suhkrut, 1/4 tl kaneeli ja 1/4 tl muskaati ning sega. Tõsta valge segu koogipõhjale ning kollane peale ja aja noasabaga ettevaatlikult triibuliseks. Küpseta kooki 175° juures 50 - 55 min kui väiksem vorm ja 45 - 50 min kui suurem vorm või kuni keskkoht on peaaegu settinud. Jahuta kooki vormis 15 min, aja servad vormi küljest lahti ning jahuta 30 min. Siis eemalda vorm ja jahuta 1 tund köögis ja külmuta vähemalt 4 tundi külmkapis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar