neljapäev, 19. detsember 2013

Talvised lemmikud

on mul kõrvits ja peet, seda nii suppides, salatites kui magustoitudes. Panen siia kirja Eileeni ühest ajakirjast üles kirjutatud juustukoogi retsepti, et ei peaks oma kokavihikut kaasa tarima.

Sega 1 ½ t piparkookidest saadud puru 1/3 t sulatatud või ja 1 sl jahuga. Suru see 20-23 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele. Vahusta 450 g kreemjuustu. Lisa 2/3 t suhkrut, 3 sl jahu, 1 tl vanilliini ja 2 tl värsket või ½ tl pulbriingverit. Vahusta. Lisa 4 muna ja sega segunemiseni, lisa 2 sl piima ja vahusta jälle. Tõsta 2 t segu kõrvale, ülejäänule lisa 2/3 t kõrvitsapüreed, 1/4 t pruuni suhkrut, 1/4 tl kaneeli ja 1/4 tl muskaati ning sega. Tõsta valge segu koogipõhjale ning kollane peale ja aja noasabaga ettevaatlikult triibuliseks. Küpseta kooki 175° juures 50 - 55 min kui väiksem vorm ja 45 - 50 min kui suurem vorm või kuni keskkoht on peaaegu settinud. Jahuta kooki vormis 15 min, aja servad vormi küljest lahti ning jahuta 30 min. Siis eemalda vorm ja jahuta 1 tund köögis ja külmuta vähemalt 4 tundi külmkapis.

Kommentaare ei ole: