pühapäev, 25. november 2012

Hiinapärane stir-fry kaste

ei pea alati aedviljadega koos valmima. Tuleb välja, et seda võib ka omaette väikses potis keeta ja hiljem krõmpsule tofule ja aedviljasegule peale tõsta. Näiteks 1/2 tassile veele võib lisada 3 sl sojakastet, 1 sl mõnda äädikat, teelusikaga seesamiõli ja tšillikastet, kalakastet, siis veel hea koguse pruuni suhkrut, natuke küüslaugupulbrit ja 2 tl tärklist. Seda segu siis keetsin kuni mõnusalt paks ja magus.

Seesamiseemnetega tofulõikude saamiseks segasin marinaadiks mikroriivitud ingverijupi ja 2 küüslauguküünt, vist 2 sl sojakastet, 2 sl (riisi)äädikat/2tl kalakastet, tšillikastetilga, 1 tl seesamiõli või mõne kombinatsiooni nendest. Marineerisin külmas pool tunnikest ja enne praadimist kastsin tempurajahu-seesamiseemnete segusse.

Kommentaare ei ole: